Thyssen-Bornemisza-museum

Een reis door de kunstgeschiedenis van de 13e tot de 20e eeuw


In de bijna duizend tentoongestelde werken kunnen bezoekers de belangrijkste periodes en stromingen van de westerse kunst aanschouwen, van de renaissance via het maniërisme, de barok, de rococo, de romantiek en de kunst van de 19e en 20e eeuw tot de popart. Het museum toont ook werken van enkele stromingen die ondervertegenwoordigd zijn in staatscollecties, zoals het impressionisme, het fauvisme, het Duitse expressionisme en de experimentele avant-gardebewegingen van het begin van de 20e eeuw. Het beschikt ook over een belangrijke collectie 19e-eeuwse Amerikaanse schilderkunst die uniek is onder de Europese musea.

Durer, Raphael, Titiaan, Rubens, Rembrandt, Caravaggio, Manet, Renoir, Cézanne, Van Gogh, Gauguin, Kandinsky, Picasso, Hopper en Rothko zijn enkele van de grote schilders wier werken bezoekers boeien.

Deze internationale collectie, die nu staatseigendom is, was oorspronkelijk privé, het resultaat van de voortreffelijke smaak van de twee belangrijkste makers, baron Heinrich Thyssen-Bornemisza (1875-1947) en zijn zoon, Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza (1921-2002). ). In 2004 werd de Carmen Thyssen-Bornemisza-collectie toegevoegd, met meer dan 200 bruiklenen als aanvulling op de stijlen en genres die al in de permanente collectie aanwezig waren.

Het Thyssen-Bornemisza Museum is toegankelijk, levendig, vooruitstrevend, duurzaam en rigoureus in zijn streven naar kwaliteit. Tijdelijke tentoonstellingen, educatieve activiteiten, online games, cursussen, wedstrijden, concerten, live muziek, workshops, films, theater… Een eindeloze waaier aan mogelijkheden voor eindeloze soorten bezoekers.

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *