nationale bibliotheek

Door admin

Tussen de Recoletos-laan en de Serrano-straat in Madrid, naast het plein Plaza de Colón, vindt u het majestueuze gebouw van de Nationale Bibliotheek. Het heeft een rechthoekige plattegrond en is neoklassiek van stijl. De bouw begon in 1866 en werd voltooid in 1892, samenvallend met het 4e eeuwfeest van de ontdekking van Amerika.

Kom en bezoek deze bibliotheek die een monument op zich is. Speciale vermelding verdient de brede buitentrap en de voorgevel, met een Corinthische stijl, een portiek met een vierkante voorkant, afgewerkt met sculpturen van de kunstenaar Agustín Querol, die de triomf van de wetenschappen en de kunsten vertegenwoordigen. De Nationale Bibliotheek herbergt een bibliografisch archief van onschatbare waarde, bestaande uit boeken uit de begintijd van de drukkunst, gravures, partituren, manuscripten, redactionele zeldzaamheden en een groot aantal gedrukte documenten. Direct naast dit gebouw bevindt zich het Nationaal Archeologisch Museum.

Over de auteur

Liza weet alles van Spanje, ze heeft er dan ook zelf 22 jaar gewoond. Liza laat graag haar plekjes weten waar jij heen moet!

Leave a Comment