Vakantie Zuid Spanje

Ieder jaar trekken veel toeristen naar het zuiden voor een vakantie in zuid Spanje. Vakanties naar Zuid-Spanje worden onder andere geboekt vanwege de vele bezienswaardigheden en de prachtige kustlijn. Ook de aangename temperatuur zorgt ervoor dat veel Nederlanders naar het zuiden trekken voor hun vakantie. Zuid-Spanje heeft een mediterraans en subtropisch klimaat. Dit wil zeggen dat het in het zuiden van Spanje warmer is dan in het noorden. Voor een zonvakantie boekt u dus een vakantie Zuid-Spanje.

Spanje.com biedt meerdere reizen naar zuid Spanje. Zowel de vakantiehuizen als de campings in Zuid-Spanje zijn erg populair. Ook zijn er veel mogelijkheden voor all inclusive vakanties. Daarnaast kunt u zelf kiezen of u een busreis wilt, of toch liever een vliegvakantie.

Wellicht interessant als je in Spanje bent: een bezoek aan de Sendra Laarzen fabriek. Deze Spaanse laarzen worden nog steeds voor 90% met de hand gemaakt. Dit zie je terug in de kwaliteit van de laarzen, maar ook in de prijs. Bekijk een overzicht van Sendra Laarzen indien dit interessant voor je is.

Steden Zuid-Spanje

Voorbeelden van populaire bestemmingen in Zuid-Spanje zijn Málaga, Torremolinos en Marbella. De stad Málaga is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Málaga. De stad is een havenstad en is inmiddels erg belangrijk op cultureel en economisch gebied. In Málaga zijn veel kerken en musea te bezichtigen. Torremolinos ligt in de provincie Málaga en beschikt nog over authentieke gebouwen. Voordat Torremolinos bezocht werd door toeristen, was het een vissersplaatsje. Er is nog een aantal visserswijken te bezoeken in Torremolinos. Marbella is een erg bekende badplaats in Zuid-Spanje. Ook voor mensen die van watersporten houden is hier veel te beleven. Er is nog veel zichtbaar van de geschiedenis van Marbella in het oude centrum van de stad. Marbella beschikt over veel chique winkelstraten, maar ook zijn er regelmatig markten die leuke betaalbare spullen aanbieden.


Klimaat Zuid-Spanje

In het zuiden van Spanje heerst een mediterraans en een subtropisch klimaat. Dit houdt in dat de zomers vrij warm en droog zijn. De winters zijn zacht, maar er valt veel neerslag. In het zuiden zit de Costa del Sol en dit betekent ‘zonnekust’. Dit gebied heeft namelijk de meeste zonuren van heel Spanje.