Vakantie Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden. Ieder jaar trekken er, vooral in de zomer, erg veel toeristen naar dit eiland. Naast de vakantiegangers die van zee, strand en uitgaan houden, heeft dit eiland ook voor natuurliefhebbers veel te bieden.

Activiteiten op Tenerife

Bent u tijdens uw vakantie op Tenerife vooral op zoek naar een mooi strand voor gezellige en spectaculaire uitgaansgelegenheden? Dan is een van de drie populaire badplaatsen een goede keus. Op Tenerife kunt u dan kiezen tussen Playa de las Americas, Los Christianos en Puerto de la Cruz.

De natuurliefhebber kan zich uren vermaken in het vulkanische Angagegebergte of in Parque Nacional del Teide. Dit park dankt haar naam aan de Pico del Teide, een immens hoge vulkaan die u zelf kunt beklimmen of door middel van een kabelbaan kunt bezoeken. De top zal u een indrukwekkend uitzicht geven over heel Tenerife.

Tijdens uw vakantie naar Tenerife mag u een bezoek aan de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife niet missen. U kunt hier winkelen, musea en kerken bezoeken, genieten van de Rambla del General Franco of de markthal bekijken.

Andere steden die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken zijn, zijn  Garachico en La Orotava. Het historische Orotava heeft prachtige 17e en 18e eeuwse gebouwen. Door hier te lopen waant u zich in andere tijden. Orotava heeft een groot cultureel erfgoed. U vindt hier schilderachtige huisjes en een prachtig oud centrum.