Vakantie Menorca

Het eiland Menorca is een stuk minder toeristisch dan bijvoorbeeld Mallorca of Tenerife. Toch is een vakantie naar Menorca een aanrader. Het eiland heeft voor iedereen iets te bieden en er is erg veel te ontdekken.

Bezienswaardigheden

Wanneer u op vakantie naar Menorca gaat, is er een aantal dingen dat u zeker moet overwegen om te bezoeken. Denkt u bijvoorbeeld eens aan de Barranco D’Algendar. Dit is een groot natuurgebied  dat bestaat uit een 7 kilometer lange kloof, waar u door middel van wandelpaden doorheen kunt lopen. Door het water dat constant door dit gebied stroomt, is de omgeving prachtig groen. De Cova des Coloms is de grootste grot van het eiland, en deze is ook te bezichtigen. Het hoogste punt van deze grot is wel 24 meter! Ziet u liever iets meer van de (oude) cultuur? Dan zit u helemaal goed op Menorca! Op plekken over het hele eiland vindt u bouwwerken uit de Talayotische periode. Een van de meest bekende bouwwerken is de Naveta D’Es Tudons. Dit 13 meter lange grafmonument  is ook van dichtbij te bewonderen. Vergeet naast de natuurgebieden, grotten en bouwwerken niet de prachtige hoofdstad van het eiland: Maó. In deze hoofdstad van Menorca vindt u veel historische bouwwerken. Er bestaat een mogelijkheid om de stad binnen te komen vanaf het water, omdat de stad in het oosten aan een haven ligt. Vanaf het water krijgt u een goede eerste indruk van de stad. Het centrale plein van de stad is Plaça de Espanya. Vanuit hier kunt u de markt en de kerk de Eglésia del Carme bezoeken.

Menorca heeft u nog veel meer te bieden. Het vissersdorpje Fornells is absoluut een bezoek waard en daarnaast is er de Monto Toro, op 350 meter hoogte, dat u een prachtig uitzicht geeft over het eiland.

Ondanks dat Menorca niet erg toeristisch is, beschikt het toch over een aantal gezellige badplaatsen. Bekende badplaatsen zijn Cala’n Bosch, Son Bou, Cala Santandria, Arenal d’En Castell, Cala Blanca, Ciutadella en Punta Prima.