Vakantie Mallorca

Het eiland Mallorca is het grootste eiland van Balearen en ligt in de Middellandse Zee. Met een vakantie naar Mallorca kunt u alle kanten op. De gezellige badplaatsen aan de heldere zee zorgen ervoor dat u tot rust kunt komen, terwijl het binnenland van Mallorca beschikt over een prachtige natuur.

Badplaatsen

Op Mallorca vindt u meerdere toeristische badplaatsen zoals Cala d’Or, Playa de Palma, El Arenal, Santa Ponça, Sa Coma, Cala Millor en Port d’Alcúdia. Nederlandse toeristen trekken vooral veel naar El Arenal. Aan deze stranden is de zee helderblauw en kunt u na een wandeling over de promenade genieten van een hapje en drankje met uitzicht over de zee. ’s Avonds gaan de clubs open en kan er tot in de vroege uurtjes gedanst worden.


Binnenland

Degenen die de zee achter zich laten en het binnenland intrekken, zullen versteld staan van de natuur en de interessante steden die Mallorca rijk is. Bezoekt u eens de hoofdstad van Mallorca, Palma de Mallorca. De stad heeft een historisch centrum  en veel winkels. Daarnaast vindt u hier een van de mooiste kerken van heel Spanje: kathedraal La Seu. Ook het Almudainapaleis, dat van oorsprong een Moors kasteel is, mag u niet missen!  Het eiland Mallorca beschikt ook over vele grotten. Lang niet al deze grotten zijn toegankelijk voor toeristen. De grotten die u echter wel kunt bezichtigen en zeker een bezoek waard zijn, zijn de Coves del Drac, de Coves del Hams en de grootste grotten: de Coves de Artà. Het natuurgebied Albufera is 1700 hectare groot en u kunt er meer dan 200 verschillende vogelsoorten tegenkomen. Het is een prachtig natuurgebied met veel verschillende planten.

Dorpen en steden die ook zeker een bezoek waard zijn, zijn het bergdorp Deià, de historische stad Pollença, de twee steden Artà en Capdepera met hun indrukwekkende vestingwerken en  het bergdorp Valdemossa.