Vakantie Ibiza

Veel bekende Nederlanders kiezen voor een vakantie Ibiza en dat is niet voor niets. Vakanties naar Ibiza zijn onder andere erg gewild vanwege de vele discotheken die te vinden zijn op het eiland. Vooral in de zomermaanden is er ’s nachts veel te beleven in de populaire gebieden. Naast de uitgaansplekken zijn er ook gebieden op het eiland waar het rustiger is. Dus ook om te ontspannen kunt u op vakantie naar Ibiza.

Bezienswaardigheden Ibiza

De hoofdstad van het eiland heet ook Ibiza. Dit is de meest toeristische stad van het eiland. De stad is een havenstad, en twee dingen die erg opvallen zijn de vestingmuur en de kathedraal. Ook is de eigen architectuur erg kenmerkend en goed terug te zien. De stad is ingedeeld in drie gebieden, namelijk D’alt Vila, Sa Penya en La Marina. D’alt Vila is het oudste gebied en het is afgebakend door de muur die eromheen staat. Sa Penya was vroeger een visserswijk, en ligt dus aan de haven. La Marina is het nieuwste gedeelte en de meeste inwoners van de stad wonen in dit deel.

Sant Antoni de Portmany is na de hoofdstad de meest toeristische stad van het eiland. Het heeft de grootste haven met een erg gezellige promenade. In het westen van de stad is een aantal erg populaire stranden te vinden.

Het noorden van het eiland is veel minder toeristisch maar meer landelijk. Er zijn maar weinig dorpen en de kust is er behoorlijk stijl. Alleen de stad Portinatx ligt wel in het noorden en is erg populair. Vroeger was het een vissersdorp, maar tegenwoordig is het min of meer een luxe-oord.


Weer Ibiza

Ibiza ligt zo’n 250 kilometer ten zuidwesten van Barcelona en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 540 km2. De kustlijn is zo’n 210 kilometer lang, en er zijn meer dan 50 stranden! Op Ibiza regent het nauwelijks en schijnt de zon volop. In de winter is de temperatuur zo rond de 15 graden en in de zomer kan dit oplopen tot wel 25 tot 30 graden. De temperaturen in combinatie met de vele stranden maken een zonvakantie Ibiza een geweldige keus.