Vakantie Gran Canaria

Gran Canaria is een eiland met een prachtige natuur, die meestal goed bereikbaar is. Bezoek het vogelpark of een van de natuurparken voor een bezichtiging van de unieke natuur op het eiland. Tijdens uw vakantie Gran Canaria kunt u zich ook vermaken door heerlijk te relaxen op een van de vele terrassen. Wanneer u een mooie stad wilt bezichtigen, bezoek dan de hoofdstad van Gran Canaria: Las Palmas. Hier vindt u zowel zeer moderne gebouwen, als oude historische panden en kerken. Ook de mensen die liever het water opgaan om te gaan windsurfen kunnen zich op de zeeën van Gran Canaria helemaal uitleven!

Dit Spaanstalige eiland trekt door haar constante temperatuur het gehele jaar door veel bezoekers. Gran Canaria is dus een goede keus voor een veelzijdige vakantie voor zowel in de zomer- als in de wintermaanden!

Klimaat en weer Gran Canaria

Gran Canaria ligt 210 kilometer van de noordwestkust van Afrika. Het eiland heeft een oppervlakte van 1560 km² met ongeveer 838.000 inwoners, waarvan ongeveer de helft in de stad Las Palmas woont.

Wanneer u op vakantie naar Gran Canaria gaat is het handig om te weten hoe het klimaat Gran Canaria is. Zo weet u wat voor weer u op Gran canria ongeveer kunt verwachten. Het eiland heeft het hele jaar ongeveer dezelfde temperatuur en een subtropisch klimaat. In augustus is het het warmst op het eiland; de temperatuur is dan gemiddeld 24 graden. Januari is het koudst, met een gemiddelde van 17 graden Celsius. De gemiddelde jaartemperatuur van Gran Canaria is 22 graden. De meeste regen valt in november, december en januari en de droogste maanden zijn juni, juli en augustus.


Bezienswaardigheden Gran Canaria

Palmitos Park
Dit grote vogelpark bevindt zich in het zuiden van het eiland. Het ligt in de bergen en dat zorgt voor een prachtig uitzicht. Als u het pad volgt, dan komt u bij het amfitheater uit. Hier worden shows opgevoerd waarbij de roofvogels vlak voor u langs vliegen!

Arguineguin
Bezoek deze vissersplaats voor de grootste markt van het eiland! De markt wordt gehouden op dinsdagen.

Las Palmas
De hoofdstad van het eiland is echt een bezoek waard. In Las Palmas staat onder andere het huis van de Italiaanse wereldreiziger Christoffel Columbus. De stad beschikt verder over een universiteit, een haven en meerdere stranden. Daarnaast vindt u er prachtige kerken, paleizen en kastelen.

Maspalomas
Maspalomas is een toeristencentrum waar eersteklas hotels staan, en waar u het meest bekende strand van de Canarische Eilanden vindt. Hier vindt u ook een reservaat, dat 403,9 hectare zandduinen omvat. Dit is een vogelbroedplaats en een aantal vogelsoorten dat hier leeft wordt beschermd omdat ze met uitsterven bedreigd wordt.