Vakantie Fuerteventura

Bent u op zoek naar een vakantie waarbij u kunt relaxen op het strand, actief het water op kunt gaan en waar u van de natuur kunt genieten? Boek dan uw vakantie naar Fuerteventura!   

Wat is er te doen

Op het eiland Fuerteventura is het minder druk dan op eilanden als Gran Canaria en Tenerife. Het eiland heeft prachtige zandstranden. In combinatie met de warme temperatuur is dit eiland perfect voor een heerlijk ontspannen vakantie aan het strand. De meeste bekende badplaatsen zijn Jandía, Caleta de Fuste en Corralejo. Het bekendste strand van het eiland is Playa de Sotavento. Er zijn ook veel sporters te vinden op en aan het water. Vooral windsurfers kunnen hier eindeloos hun gang gaan.

Ook landinwaarts is er genoeg te doen. Het Parque Natural de las Dunas is een zeer groot duingebied van wel 27km2. De gebieden Malpaís Chico en Malpaís Grande hebben een vulkanisch karakter. Er loopt een wandelpad doorheen, waardoor u uitgebreid van de omgeving kunt genieten. Daarnaast is er op Fuerteventura ook een dierentuin. Zoo Parque de los Camellos heeft zo’n 200 diersoorten die allemaal te bezichtigen zijn.


Klimaat Fuerteventura

Fuerteventura is het meest zonnig van alle Canarische Eilanden. De wind uit het Noorden zorgt er echter voor dat de temperatuur op het eiland aangenaam blijft. Zo nu en dan gebeurt het dan er vanuit de Sahara een warme luchtstroom over het eiland waait. Dit zorgt voor erg hoge temperaturen. Dit gebeurt echter maar zelden.