Vakantie Costa del Sol

De Costa del Sol ligt in het zuiden van Spanje. Een vakantie naar de Costa del Sol is zonovergoten. Of u tijdens uw vakantie op zoek bent naar zon, zee en strand, of liever cultuur opsnuift in de steden en dorpen, aan de Costa del Sol kan het allemaal!

Badplaatsen Costa del Sol

Bekende badplaatsen aan de Costa del Sol zijn Torremolinos, Marbella, Benalmádena en Fuengirola. De meeste badplaatsen hebben gezellige boulevards met winkeltjes, kroegen en terrassen. Wanneer u in Torremolinos iets wilt zien van de Spaanse cultuur, dan kunt u de visserswijk bezoeken. Marbella is een zeer chique stad, waar mensen uit de hele wereld de stad komen bezichtigen. Benalmádena heeft een zandstrand dat kilometers lang is. Bovendien heeft het een prachtige en zeer populaire jachthaven, die zeker een bezoek waard is. Fuengirola is een badplaats waar ieder jaar veel toeristen naartoe trekken. Deze populaire plaats beschikt over een gezellige promenade van wel 6,5 kilometer lang!


Klimaat Costa del Sol

Costa del Sol betekent ‘zonnekust’. Dit gebied heeft deze naam te danken aan de vele zonuren per jaar. Er heerst hier een mediterraan klimaat. Dit komt neer op hete, droge zomers, en korte, milde winters. Juli en augustus hebben een gemiddelde temperatuur van zo’n 27 graden Celsius. De koudste maand (januari) heeft een gemiddelde temperatuur van zo’n 14 graden Celsius.