Vakantie Costa Brava

De Costa Brava ligt in het noorden van Spanje. Wilt u op vakantie naar de Costa Brava dan hebt u de keuze uit verschillende steden en gebieden. Overal is het weer even goed maar er is veel verschil in activiteiten en publiek. Met name Blanes, Calella en Lloret de Mar zijn voornamelijk bezet door jongeren.

Steden en gebieden

Populaire badplaatsen aan de Costa Brava zijn Blanes, Lloret de Mar, Calella, Malgrat de Mar, Tossa de Mar, L’Estartit en Platja D’Aro. In de zomer komen er veel jonge mensen vanuit verschillende Europese landen om hier te zonnebaden, steden te bezichtigen en om het nachtleven te ontdekken.

Naast deze badplaatsen vindt u ook veel andere steden en natuurgebieden die de moeite van het bezoeken waard zijn. Natuurlijk hoort een bezoek aan Barcelona in dit rijtje thuis. Deze prachtige stad,die bol staat van culturele bezienswaardigheden en kunstzinnige gebouwen, moet u absoluut een keer hebben gezien. Naast Barcelona is ook Valencia een prachtige stad die u zeker zal verbazen. Deze stad van kunst en wetenschap, prachtige parken en mooie kathedralen zal u niet vervelen! Ook plaatsen als Morella, Guadalest, Elche en Alicante zijn vanwege hun diverse bouwwerken, natuurgebieden en culturen, een zeer goede vakantiebestemming.


Klimaat Costa Brava

De Costa Brava heeft een mediterraan klimaat. Dit houdt in dat de zomers erg heet en droog zijn en de winters kort en mild. De gemiddelde temperatuur in januari (de koudste maand) is zo’n 14 graden Celsius. De warmste maanden juli en augustus hebben een gemiddelde temperatuur van zo’n 27 graden Celsius. De meeste regen valt in het voorjaar en in het najaar, met gemiddeld zo’n 9 regendagen per maand.