Vakantie Costa Blanca

Costa Blanca betekent witte kust. Het ligt in het zuidoosten van Spanje, onder de Costa Brava. Bij een vakantie naar de Costa Blanca kunt u kiezen uit een actieve vakantie, een vakantie aan het strand of een mix tussen deze twee. De Costa Blanca heeft een kustlengte van wel 200 kilometer, met heerlijke zandstranden.

Bezienswaardigheden Costa Blanca

Bekende en populaire plaatsen aan de Costa Blanca zijn Albir, Altea, Benicàssim, Benidorm, Calpe, Dénia en Jávea. De ene plaats is meer toeristisch dan de ander. Zo zijn Benidorm, Calpe, Albir en Benicàssim grotendeels aangepast aan de behoeftes van de vakantieganger. Wanneer u van de zon, het strand, lekker eten en drinken wilt genieten, dan zijn dit uitstekende vakantiebestemmingen. Boekt u uw vakantie naar de Costa Blanca om meer van Spanje en de cultuur te leren, dan zijn plaatsen als Dénia, Altea en Jávea  echte aanraders.


Activiteiten

Tijdens uw vakantie aan de Costa Blanca valt er genoeg te beleven! Zo zijn er meerdere dierentuinen en aquaria te bezoeken. Er zijn attractieparken en waterparken en u kunt uitstekend winkelen in een van de steden of dorpen. De liefhebber kan in de prachtige omgeving gaan wandelen of fietsen, en er is zelfs genoeg te doen op het water. Daarnaast kunt u ook meefeesten tijdens een van de feestdagen of evenementen aan de Costa Blanca. U kunt hier ‘s nachts mee doorgaan; de Costa Blanca heeft een bruisend nachtleven! Verder zijn er nog meerdere excursies waaraan u kunt deelnemen. Denk hierbij aan een bootexcursie of aan een bezoek aan de prachtige stad Valencia. Kortom: aan de Costa Blanca zal u zich niet vervelen!