Vakantie Canarische Eilanden 2018

Wanneer u op vakantie naar de Canarische Eilanden wilt in 2018, dan heeft u de keuze uit de 7 grote eilanden: Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, El Hierro, Lanzarote, La Palma en Tenerife en 6 kleine eilandjes: Alegranza, Graciosa, Isla de Lobos, Montaña Clara, Roque del Este en Roque del Oeste. Deze Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko. De afstand tot dit land is ongeveer 100 kilometer. De eilandengroep heeft twee officiële hoofdsteden, namelijk Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria, beide zijn de moeite waard te bezoeken op uw vakantie Canarische Eilanden 2018.

De Eilanden

Fuerteventura
Zonaanbidders zitten bij een vakantie naar Fuerteventura goed. Doordat het eiland 100 kilometer ten westen van de Sahara ligt, is het eiland niet erg groen maar wel warm. Ook liefhebbers van watersporten kunnen op Fuerteventura een perfecte vakantie beleven! Dit komt door de sterke wind die er rondom het eiland waait.

Gran Canaria
Gran Canaria is een populair eiland. Het heeft ongeveer 160 stranden, waarvan de mooiste (zand)stranden voornamelijk in het zuiden liggen. In Las Palmas, de hoofdstad van het eiland, vindt u onder meer het huis van de wereldreiziger Columbus, een universiteit, een haven en meerdere stranden. Daarnaast vindt u er prachtige kerken, paleizen en kastelen die absoluut een bezoekje waard zijn. Ook kunt u genieten van de mooie natuur op het eiland, door het vogelpark of een van de andere natuurparken te bezoeken.

La Gomera
Dit eiland wordt ook wel Isla Redonda, het ronde eiland, genoemd. Het is het op een na kleinste eiland, en mensen komen hier voornamelijk voor hun rust. Het eiland is dus ook niet erg toeristisch. Wat men wel kan doen op dit eiland, is bijvoorbeeld het nationaal park Garajonay bezoeken. Doordat het een van de oudste natuurlijke bossen ter wereld is, staat het op de werelderfgoedlijst. In het westen kunt u meegaan met een boottocht om te gaan ‘whalewatchen’.

El Hierro
El Hierro is het kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Het wordt daarom ook wel La Isla Chiquita genoemd, dat ‘het kleine eiland’ betekent. De bevolking van El Hierro leeft voornamelijk van de visserij en van de landbouw. La Villa de Santa Maria de Valverde is de hoofdstad van El Hierro. Het is niet erg toeristisch, maar juist gezellig en rustig. Tamaduste is een erg geliefd strand dat hier 10 kilometer vanaf ligt.

Lanzarote
Het eiland Lanzarote heeft een soort maanlandschap. Dit komt door de bijna 300 vulkanen die het eiland rijk is. Het eiland heeft prachtige stranden en een park (Timanfaya) dat op de werelderfgoedlijst staat. Dankzij verschillende kunstenaars is Lanzarote een prachtig eiland (gebleven), waar men genoeg te doen heeft, maar ook vooral komt om te relaxen.

La Palma
Het eiland La Palma heeft erg diverse landschappen. Het eiland wordt zowel La Isla Bonita (het mooie eiland), als La Isla Verde (het groene eiland) genoemd. Onder andere door de regenval en de vruchtbare lavagrond kunnen hier erg goed planten groeien. Dit zorgt voor een prachtige groene omgeving. Het eiland kent geen massatoerisme. Vooral wandelaars en natuurliefhebbers boeken hun vakantie naar La Palma.

Tenerife
Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. In het midden van het eiland staat de hoogste berg van Spanje: de Pico del Teide. De berg staat in het nationale park dat ieder jaar weer veel bezoekers trekt. Santa Cruz is de hoofdstad van het eiland en heeft een aantal oude wijken, maar ook moderne gebouwen. U kunt hier wandelen door een van de mooie parken, maar ook genieten op een van de terrassen aan de boulevard. Veel natuurliefhebbers verblijven in het noorden van het eiland en de liefhebbers van een zonvakantie Canarische Eilanden kiezen juist voor het zuiden, vanwege het warme en droge klimaat dat hier heerst.