Stedentrip Valencia

Zowel voor feesten als voor bezienswaardigheden zit u met een stedentrip Valencia goed. Ook kunt u genieten van de heerlijke paella die zijn oorsprong kent in Valencia. Daarnaast is de stad in het bezit van zo’n zes stadsstranden, die samen goed zijn voor bijna 15 kilometer strand. Valencia leent zich uitstekend voor een veelzijdige citytrip. De stad is rijk aan historische bouwwerken die erg opvallen naast een aantal nieuwe architecturale gebouwen. Valencia speelt een prominente rol voor Spanje. Na Madrid en Barcelona is Valencia namelijk de meeste belangrijke stad op economisch gebied.

Wanneer u op vakantie gaat naar Valencia, zult u zich in het oosten van Spanje bevinden. Valencia ligt in de gelijknamige provincie aan de Costa del Azahar, dat aan de Middellandse zee ligt. Voor een veelzijdige vakantie waarin u zich nooit hoeft te vervelen, kiest u voor een vakantie naar Valencia!

Bezienswaardigheden Valencia

Ciudad de las Artes y las Ciencias
Wanneer u terugkomt van uw stedentrip Valencia, moet u hier absoluut geweest zijn! Door deze futuristische plek waan je je in een andere wereld. Het bevat een wetenschapsmuseum, een immens aquarium, een kunstpaleis en een multimediacentrum.

Plaza del Mercado
In de Plaza del Mercado vindt u de grootste overdekte markt van Europa. Het ligt in het historisch centrum en u kunt er uren rondlopen. U vindt er onder andere een hoop mediterrane producten.

La Lonja de la Seda
Een van de mooiste gebouwen in Valencia is La Lonja de la Seda. Dit gotische gebouw stamt uit de vijftiende eeuw, en had toen de functie van een zijdebeurs. Dit bouwwerk bestaat uit drie delen: Salón de Contratación, de centrale toren en tuin en het Consolat del Mar.

Antiguo Cauce del Río Turia
Een van de prachtige parken die Valencia rijk is, is de Antiguo Cauce del Río Turia. Vroeger werd Valencia in tweeën gesplitst door de rivier de Turia. Tegenwoordig is dat gedeelte drooggelegd en bestaan die gebieden nu uit plantsoenen en velden. Maakt u hier een wandeling, dan komt u uiteindelijk uit bij de Ciudad de las Artes y las Ciencias.

‘Torres de Quart’ en de ‘Torres de Serranos’
Deze twee torens zijn het enige dat nog is overgebleven van de oude stadsmuur. De Torres de Serranos had de functie van een gevangenis, toen de rest van de muur werd afgebroken. De Torres de Quart had een defensieve functie. Met de gaten die je nu nog kunt zien, van de kanonskogels van toen, zijn deze torens erg indrukwekkend om te zien.