Stedentrip Madrid

Bent u op zoek naar een stad die u veel te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur? Boek dan een stedentrip Madrid! Tijdens een stedentrip in Madrid kunt u zowel verschillende musea bezoeken als in een van de vele parken rondlopen. Zo is het plein Plaza Mayor een leuke plek om te bezoeken vanwege de vele straatschilders, maar ook om te genieten van een drankje op een van de terrassen. Ook kunt u een wandeling maken op een van de promenades. Madrid staat bekend als een stad die nooit slaapt, met veel bars en nachtclubs. Een vakantie naar Madrid heeft iedere vakantieganger iets te bieden!

Bezienswaardigheden Madrid

Wanneer u kiest voor een stedentrip naar Madrid, dan zijn er een paar dingen die u absoluut gezien moet hebben! Het gigantische Palacio Real (Koninklijk Paleis) is het werkpaleis van de koning van Spanje. Met 3418 kamers is het het grootste paleis van heel Europa! Het stadspark Retiropark ligt in het oosten van de stad Madrid. Hier ziet u overblijfselen van het paleis van Filips IV. In het park ligt een grote vijver waar men roeiboten kan huren. Ideaal voor verkoeling op een warme dag. Ook populair zijn vier bekende musea in Madrid. Dit zijn het archeologisch museum, en de drie kunstmusea: Museo del Prado, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en het Museo Thyssen-Bornemisza.


Klimaat en weer Madrid

Madrid ligt ongeveer in het midden van Spanje. De stad ligt op circa 667 meter boven zeeniveau, en dat heeft erg veel invloed op het klimaat dat er heerst. Het klimaat van de regio Madrid is een mediterraan klimaat. Dit houdt in dat het weer er vaak erg goed is maar de zomers erg heet zijn met temperaturen van 30 tot 40 graden en de winters betrekkelijk koud. Tijdens de wintermaanden heeft Madrid minimumtemperaturen beneden het vriespunt. Doordat de stad vrij hoog ligt en er een droog klimaat heerst, koelt het ’s nachts ook in de zomermaanden af.