Stedentrip Barcelona

Barcelona is de op een na grootste stad van Spanje en daardoor is een stedentrip Spanje de perfecte keuze binnen Spanje. Het is de hoofdstad van de Spaanse regio Catalonië. Er is veel te zien en daarom trekken ieder jaar weer veel toeristen naar Barcelona. De stad ligt in het noordoosten van Spanje, aan de Middellandse zee. Een stedentrip naar Barcelona is een goede keus, want het is een van de belangrijkste culturele centra van Europa! Voor meer informatie over een stedentrip Barcelona kun je kijken op Stedenreizen.nl!

Bezienswaardigheden Barcelona

Barcelona staat bekend om de prachtige werken van Antoni Gaudí. Bij een bezoek aan het stadspark Park-Güel vindt u door hem ontworpen gebouwen en heel veel mozaïeken. Een ander werk, dat door sommigen als hét meesterwerk van Gaudí gezien wordt, is de basilisk Sagrada Família. Gaudí was de voorganger van het Catalaans Modernisme. Dat is de reden dat de basilisk nu het belangrijkste symbool van deze stroming is. Vanaf 1882 wordt er al gebouwd aan de basilisk, en sommigen zeggen dat hij nooit af zal zijn. De bouw is namelijk afhankelijk van de giften van de toeristen en zodra een nieuw gedeelte af is, kan een ouder gedeelte alweer gerenoveerd worden. De Sagrada Família is een erg indrukwekkend bouwwerk, die u bij uw aanwezigheid in Barcelona niet kunt missen. Het is een echte aanrader deze basilisk te bezoeken! La Rambla is een erg gezellige boulevard die in zuidoostelijke richting loopt, waar u onder andere terrasjes en kiosken vindt. Ook vindt u bij La Rambla vaak artiesten en veel levende standbeelden, die voor veel vermaak zorgen! Ten slotte: of u nou een voetballiefhebber bent of niet, een bezoek aan het indrukwekkende Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, kan eigenlijk niet aan uw bezoek aan Barcelona ontbreken.


Winkelen en het nachtleven

’s Avonds gaat het leven in de stad gewoon door. Bezichtigingen aan gebouwen en musea worden dan verwisseld voor bezoekjes aan bars en discotheken. Ook om eens uitgebreid te winkelen bent u met een stedentrip naar Barcelona op de juiste plek. Barcelona beschikt over winkelstraten die gezamenlijk wel 5 kilometer lang zijn! De winkelhoofdstraat wordt ook wel de Barcelona Shopping Line genoemd.