Bezienswaardigheden Lanzarote

Lanzarote staat bekend om het nationale park Timanfaya waar lavavelden en vulkaankraters te zien zijn. Dit park staat op de werelderfgoedlijst en is ontstaan door een vulkaanuitbarsting in de 18e eeuw. In Tahiche staat het huis dat gebouwd is door de kunstenaar César Manrique, dat tegenwoordig als museum dient. Hij is een van de mensen die ervoor heeft gezorgd dat het eiland eruit ziet, zoals het nu is. Hij stelde bepaalde eisen aan nieuwbouwhuizen, met betrekking tot kleur en hoogte. Neemt u daarnaast ook eens een kijkje in de prachtige dorpen Haría (dat in het noordelijke deel van het eiland ligt) en Yaiza (dat in het zuidelijke deel ligt).

Naast het nationaal park Timanfaya en de dorpen kunt u wellicht ook een bezoek brengen aan de botanische cactustuin bij Guatiza. De stad Arrecife is de huidige hoofdstad van Lanzarote, maar vergeet u niet de oude hoofdstad van het eiland, Teguise, te bezichtigen. Tevens beschikt het eiland over lavatunnels. Een lavatunnel is een tunnel of een grot met een lavastroom erin. Ook is er op het eiland een prachtig uitzichtpunt ‘Mirador del Rio’ en een wijngebied ‘la Geria’ dat op de werelderfgoedlijst staat.

Naast het bezoeken van deze bezienswaardigheden op Lanzarote, heeft het eiland u ook nog andere activiteiten te bieden. Denk hierbij aan wandeltochten, kameeltochten, watersporten zoals surfen en tot slot zijn er ook nog twee golfbanen op het eiland.

Kortom: tijdens uw vakantie op Lanzarote hoeft u zich geen moment te vervelen!