Bezienswaardigheden Spanje

Hoewel Spanje onder Nederlanders voornamelijk bekend staat vanwege de prachtige stranden en het lekkere weer is het ook een zeer geschikt land voor een cultuur vakantie. Verspreid over Spanje zijn namelijk maar liefst 38 bezienswaardigheden van de werelderfgoedlijst te vinden. We sommen er hier een aantal bezienswaardigheden Spanje op per regio.

Bezienswaardigheden Noord-Spanje

Onder Noord-Spanje scharen we Asturië, Baskenland, Cantabrië en Galicië. De regio rijkt vanaf het noorden tot het uiterste noordwesten van Spanje. Het Noorden van Spanje is voornamelijk populair onder Nederlandse jongeren, maar ook hier valt genoeg te bezichtigen. Zo vindt u in deze regio de kathedraal van Burgos, Park Güell in Barcelona, Casa Mila in Barcelona en natuurlijk de Sagrada Familia in Barcelona.


Bezienswaardigheden Zuid-Spanje

Zuid-Spanje is een grote regio en zit over het algemeen vol met toeristen en appartementen. Echter zijn er hier ook genoeg bezienswaardigheden te vinden als je weet waar je moet zoeken. Zo vindt u hier onder andere het Alhambra in Granada, de kathedraal van Cordoba, de Kathedraal van Sevilla en de witte dorpen bij Malaga.


Bezienswaardigheden per regio

Barcelona
Madrid
Sevilla
Valencia
Granada
Cordoba